30 Ekim 2016 Pazar

Manchester Gezisi

Manchester Gezisi


Edinburgh Kaplan International’dan tanıştığım Türk arkadaşım Elif ile tam Easter tatilinde gezi planı yaptık. Biraz son dakika gezisi gibi oldu bizimki. Otel ve gezi planını ayarladık. Daha çok kağıt işlerini rezervasyonumuzu Elif yapmıştı. Bayağı uygun bir gezi oldu ve verimli değerlendirdik.
Unutamayacağım güzel anılarım oldu J Zamanımızı iyi değerlendirmeye çalıştık. Önce Manchester’a sonra Liverpool’a gittik. Şimdi sizlere Manchester planı ve kaldığımız oteli, gezdiğimiz yerleri yeme-içme, ulaşım bilgisi de vereceğim. Aradan uzun zaman geçtiği için hatırlayabileceğim kadarını aktaracağım. Şanslı olduğumuz zamanlar oldu. Şanslı olmadığımız, beklenmedik hava muafiyeti yaşadık. Her şeyiyle güzeldi, güzel bir dost da edindim.


Manchester’da Gezilecek Yerler


Bu konuda Google’daki araştırmalarımız konusunda Ahmet Bey’in blogundaki yazılar faydası oldu. (http://akg.ahmetkahya.com/2012/12/manchester-gezisi.html

Kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca Tripadvisor’daki Gezilecek Yerler Listesi’ne mutlaka göz atın. Fakat biz Türklerle yabancıların zevki uyuşmayabiliyor. Örneğin Edinburgh’ada gezilecek yerler arasında Portobello adında bir beach var. Beach’e gittik arkadaşlarımla görmeye. Sahili gördüm direk “Bu ne?” dedim. Siz buna beach mi diyorsunuz?” ki bizim ülkemizdeki sahilleri düşünürsek yanında acayip komik kalıyor J Yazık J

Planımız şöyleydi:
Manchester için 26 Mart 2016’da Cumartesi günü saat 06:52’de Edinburgh Waverley Tren istasyonundan 09:15’de Preston Train (Virgin Trains)
09:23 – Preston 10:18’de Manchester Piccadilly Train(Nothern)

Manchester’daki otelimiz: Ibis Budged Manchester Salford Quays
Otel Tren istasyonu durağına çok yakındı. Sadece bir ara yol vardı.  Şansımıza hava iyiydi  o gün en azından yağmurlu değildi diye düşünürken akşama doğru tam gezimizi sonlandırırken yağmura yakalandık. Tam da John Rylands Library gezemedik (Türkiye’de olsa gezerdik ama). Çünkü tam kapanış saatinden yarım saat önce geldik. İnanılmaz bir yağmur bastırdı. Sokaktaki herkes kütüphanenin giriş kısmındaki mağazada mahsur kaldı bizim gibi. Düz bir yer olunca tabii göle döndü her yer. Yalvardık biraz dil döktük ama izin vermediler görmemize. Türkiye’de olsa bu tip durumlarda kesinlikle kapanış saatine yarım saat kalmış bir kütüphane için bizimkiler izin verirdi J İçimde kalmadı değil gezmek isterim görmek o kütüphaneyi gerçekten. Otel güzeldi gerçekten fakat şehrin merkezine biraz uzaktı. Sadece tren olarak yakındı.

Gezebildiğimiz Yerler:
Chinatown

Merkezde şehri dolaşırken Çin Mahallesine geldik. (Chinatown). Zaten kokulardan anlarsınız farklı bir yere geldiğinizi. Çin Takından ve restaurantlardan görürsünüz. Etrafınız Çinli, Asyalı doludur. Yalnız koku inanılmazdı, Hintlilerin restaurantları gibi kokuyordu. Hava yağmurlu olduğu için elimizden geldiğince hızlı gezmeye uğraştık. Soğukta, yağmurda da fotoğraf çekmesi gerçekten çok zor.



Manchester Art Gallery
Manchester Art Gallery’e de mutlaka uğrayın, güzel eserler var bayağı modern bizim Salt Beyoğlu’ya benziyor.

Albert Square
Museum of Science&Industry
John Rylands Library (içeri giremedik) 

National Football Museum

Manchester sanayi şehri, acayip karmaşık bir yapıda şehir, boğucu binalara sahip. Modern ile eski binalar birbirine karışmış bir mimari görüntüde. Açıkcası beğenmedim Manchester’ı. Katedralin oraya geldiğinizde zaten gezeceğiniz National Football Museum’a  yakın oluyor. Ayrıca Selfridges, Exchange Square denilen yerde bir Avm (ArnDale) var. Genelde gezilerde Avm’lerden uzak durmaya çalıştık. Tarih kokan, simgesi manası olan binalar daha önemli.
National Football Museum için haftanın 7 günü açık. 1 dk yürüme mesafesinde Victoria istasyonuna. Ücretsiz.
 Manchester Cathedral

Şehrin merkezinde dolaşırken bir Türk restorantına denk geldik. Gerçi aynısından Edinburgh’da da  vardı. Topkapı Palace.


Topkapı Palace (Türk Restaurantı, Manchester)

Yemek:
Mekanın adı: The Slug and Lettuce
Caddede bayağı seçenek bulunuyor yemek için. Biliyorsunuz Pound pahalı olunca TL’ye göre yemişken iyi şeyler yiyelim dedik. Güzel bir hamburger yedik.

Cafe:
Belki de şimdiye dek gittiğim en tatlı, en hoş cafeydi. Hatta Instagram üzerinden paylaştığım fotoğraf Manchester ile ilgili yeme-içme yerlerinin paylaşıldığı bir Instagram üzerinden paylaşıldı J
Cafenin adı: Propertea



Cafenin yeri tam Manchester Cathedral’inin karşısında. Katedrali gezdikten sonra soluklanmak, soğuk havada bir şeyler için ideal bir yer. Kesinlikle gitmenizi tavsiye ediyorum. Bu kadar tatlı güzel bir kafe J Ortam içeridekiler çok hoş. Cam kenarı seçin mutlaka. Aslında çayları meşhur olan ve inanılmaz güzel çay çeşitleri olan bir mekanda biz uykumuz geldiği için kahveyi tercih ettik. Yanına da güzel pastalarımızı aldık. Görünüşleri kadar tatları da çok güzeldi.
Sinem Özel (@sinemozel) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()
Futbola olan ilginize göre Manchester City stadyumlarından önceden yapacağınız rezervasyonla stadı turlayabilirsiniz. Belli bir giriş ücreti var. Hatta şuan elimde bulunan Manchester haritasından reklamlarından bilgisini verebilirim.

Manchester United Stadium Tour
10 dk yürüme mesafesinde Old Trafford Metrolink.
2 mil Manchester şehir merkezine.
Rezervasyon için telefon numarası: 0161 826 3187
Web sitesi: manutd.com/museum
Manchester ve Liverpool için 1.5 gün 1.5 gün olarak toplamda 3 gün sürdü gezimiz. Keşke Liverpool için tekrar gezme fırsatım olsaydı diyorumJ
27 Mart 2016 – Manchester to Liverpool
Ertesi sabah 27 Mart tarihinde sabahtan otelde kahvaltımızı yaptık. Valizlerimizi aldık. Bir sırt çantası, bir kabin bagajı ve fotoğraf makinesi çantasıyla dolaşıyordum. Açıkcası biraz zor oluyordu havada kötü olunca. Sabahleyin önceki gün gitmediğimiz yerlerden Museum of Science&Industry’ı gezmeye karar verdik. Bayağı zaman alan bir yer bu yüzden zamanınızı dikkatli kullanın. Ama mutlaka Manchester’a gidince görülmesi gereken yerlerden birisi. Özellikle tarihsel, endüstriyel ve bilimsel açıdan çok önemli eserler var. Manchester’a geldiğinizde zaten o müzenin içinde kaba tabirle ne kadar sanayi kokan bir şehir olduğunu anlıyorsunuz.

Manchester of Science&Industry gezisi



Manchester
Notlar: Mutlaka gider gitmez şehre bir turizm ofisinden harita edinin. visitmanchester.comadresinden de şehir ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...