6 Temmuz 2016 Çarşamba

İngiltere Öğrenci Vizesi için Gereken Belgeler

İngiltere Öğrenci Vizesi için Gereken Belgeler:


Büyük Britanya ülkeleri: İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'dır.

İngiltere Vize için Avrupa Birliği'ne bağlı olduğu halde (bu haziran referandumu öncesi durumdan bahsediyorum tabi) Schengen'e bağlı olmayıp kendi kurallarını koyan bir ülkeydi. Nasıl kendi para birimini kullandığı gibi.
Vize türleri ile ilgili olarak ne amaçla gideceğinize ve ne kadar süre kalacağınıza göre değişen vizeler için : https://www.gov.uk/browse/visas-immigration siteden bilgi alabilirsiniz.

Şimdi sizlere İngiltere Öğrenci Vizesi için Gereken Belgeleri listeleyeceğim.
Ben Short- Term  (C) Öğrenci vizesi ile gittim. 6 aylık ya da 6'dan daha kısa süre dil eğitimi alacaklara göre bir vize türüdür. Bu vizeyle çalışmanız yasaktır.

1. olarak VAF1D adında bir Başvuru formu var. bu formu tümü İNGİLİZCE/siyah tükenmezle doldurulmuş ve müracaatçı tarafından imzalanmış olmalıdır.
2. İçinde boş vize sayfaları bulunan geçerli pasaport
3. Eğer varsa eski pasaportlarınız.
4. Bir adet yakın zamanda çekilmiş vesikalık fotoğraf - bilgisayarda taranmış kopyalar olmamalı- (fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı ve başvuru formuna yapıştırılmalıdır. )
5. Geçerli pasaportunuzun 1-4 e kadar olan sayfalarının fotokopileri
6. Doğru vize harcı sadece Türk Lirası olarak.
7. Aşağıdaki bilgileri içeren Birleşik Krallık'taki üniversite/okul/kolejden geçerli bir kabul mektubu: [aslı - 1 fotokopisi]
i) kurs ücreti ve ödendi ise makbuzu;
ii) konaklama detaylarınız ve tutarı;
iii) haftada kaç saat eğitim göreceğiniz;
iv) kursun başlangıç ve bitiş tarihleri;
8. Maddi Durumu Gösterir Belgeler
a. Maaş bodroları veya gelirinizi gösterir belgeler [asılları + fotokopileri]
b. Eğer iş sahibi iseniz firmanızın belgelerini sağlayınız. Ticaret Odası kaydı, en son vergi levhanız, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi [fotokopileri] İlgili paragrafların İngilizce'ye tercüme edilmesi zorunludur.
c. Banka cüzdanları veya Banka Yazıları (asılları + fotokopileri - Minimum son 2 aya ait hesap hareketleri - Özellikle bu amaç için bankanızdan antetli kağıda hesap dökümü istenebilir. ] Banka yazısının İngilizce olması zorunludur. 
d. Ailenizin maddi durumunu gösterir belgeler örneğin onların maaş bordroları, banka cüzdanları. [asılları ve fotokopileri]
e. Mal varlığınız varsa bunu kanıtlayıcı belgeler [Noter tasdikli kopya önerilir]
9. Eğer Türkiye'de öğrenci iseniz: Öğrenci kayıt belgeniz, eğitim belgeleriniz [aslı + fotokopi]
11. İngilizce bilginizi gösterir kanıt [fotokopileri]
12. Sponsorunuzdan veya ev sahibinizden (eğer varsa):
a. davet yazısı (Sponsorunuz tarafından imzalanmış. [aslı + fotokopi] İngilizce olması zorunludur. ve Birleşik Krallık'taki maddi durumunu gösteren kanıtlar [aslı+ fotokopisi]
b. Birleşik Krallık'ta uygun konaklama imkanlarını gösteren kanıtlar [aslı + fotokopi] örneğin sponsorunuzun adresini ve gönderildiği kişinin ismini gösteren banka dökümleri, elektrik, su faturaları vb.
10. 18 yaşının altında anne-baba/veli ile seyahat etmeyen tüm çocuklar, yanlarında anne - baba/velileri tarafından seyahat etmelerine izin verdiklerini teyid eden noter tasdikli muvakafatname. [Aslı + fotokopi] İngilizce olması zorunludur.
11. Erkek müracaatçılar askerlik durumlarını açıklayıcı belge getirmelidirler [fotokopi] İngilizce olması zorunludur.

(a) Vize ücreti iade edilmez.
(b) Türkiye'de oturma izni olmayanlarından başvuruları kabul edilmeyebilir.
(c) Başvurunuzun değerlendirilmesi için bir görüşmeye gelmeniz gerekebilir.
(d) Daha önce Birleşik Krallık vize giriş izni reddi olduğu durumlarda, bir görüşmeye gelmeniz ve başvurunun Birleşik Krallık veya bşaka bir İngiliz misyonuna danışılması gerekebilir.
(e) Lütfen yukarıda belirtilen maddelere ek olarak başka belgeler de getirmeniz istenebileceğini biliniz.

Benim tavsiyelerim ve söyleyebileceklerim:
Sizden istenen tüm belgeleri eksiksiz ve düzgün bir dosya yapıp hazırlayın.
Ben ilk defa yurt dışına çıkacağım ve İngiltere vizesinin zor olmasından dolayı bir danışmanlık şirketinden yardım aldım.
En önemli evraklar: Banka hesap hareketlerinin olduğu dökümler ve bankanızdan İngilizce hesap durumunu gösteren yani tutarı gösteren bir yazı. minimum son 2 aya ait dese de siz 3 aylık döküm alın. Gitmeden vize işlerinizi 4-5 ay öncesinden ayarlayın. Mesela o istenilen tutar sizde yok ise sponsorunuz karşılayacaksa o tutarı mutlaka 3 ay öncesinden bulundurun. Ve olabildiğince o tutarı koruyarak vize alana kadar kalmasını sağlayın.
Konaklama için: 18 yaşından büyük ve yetişkin sayıldığınız için sizden çok öyle konaklama ile ilgili bir belge istemezler sormazlar, sadece konaklama ile ilgili belgeniz vizesini aldıktan sonra yapacağınız rezervasyon bilgilerinizi pasaport kontrolünde memura gösterebilmeniz için gereklidir.
Bunu booking.com web sitesinden yapabilirsiniz. Yapacağınız rezervasyon kalacağınız süreden kısa süre olabilir bu önemli değildir. Çünkü çoğu öğrenci ilk başta bir hostelda kalır ardından duruma göre ya aile yanına ya da okulun yurduna taşınır. Bu tamamen orada gidip şartları görmeniz ile ilgili.
Landing Kartı'nıza da konaklayacağınız yerin adresini girmeyi unutmayın.

Başvurunuzu yaptıktan sonra yani beni 1 hafta ya da 10 gün içinde çağırmışlardı diye hatırlıyorum.
Görüşmeye eksiksiz zamanında tüm belgeleriniz ile gidin. Benim kabus gibiydi. Son dk bankadan belge alıp yaklaşık 15-20 dk vize görüşmesine geç kalmıştım. Sağolsun bir şey demediler. Şişli gibi yerde Profilo'ya taksi bulamamıştım. Öldüm öldüm dirildim resmen :)
Fotoğraf çekiyorlar, parmak izleri alıyorlar tekrardan. Bir iki soru sordular. Onun dışında bir sorun olmadı.

Vize Başvuru Merkezi: İstanbul'da Mecidiyeköy Profilo Alışveriş Merkezi'nin içinde bir ofiste yapılıyor. Bayağı bir güvenlik aramasından geçiyorsunuz.

Herhangi bir sorunuz olursa bana yazabilirsiniz.
İletişim adresim: sinemile.com@gmail.com

Not: 23 Haziran 2016 tarihinde yapılan oylama sonucunda İngiltere daha doğrusu Büyük Britanya AB'ile yollarını ayırmıştır. Avrupa Birliği üyesi olan İngiltere öğrenci vizesi için süreç şuan hala aynı mıdır bilinmiyor. Henüz geçilmemiş olacağını düşünüyorum. Bunun üzerine İngiltere Öğrenci Vizesi için Gereken Belgeleri sizler için aktaracağım. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...